Tidligere butikker & erhverv

Historie & Profiler

Butikker & institutionerr

Kunst Galleri

Markeds- plads

Foto Album

Nyheder

START

DEBAT

 

 

 

bullet

Forretninger i Hareskov fra 1950 til omkring 1971

bullet

Fra 1970 til 1990

bullet

Fra 1985 - 2000

 

 

 

 

 

 

 

Forretninger i Hareskov fra 1950 til omkring 1971

På Skovmose Allé lå der tre købmænd, den ene lå helt ude ved indgangen til vaserne efter at Skovmose Allé og Tipperup Allé eller Sortemosevej krydser hinanden , dvs. engene hvor Lautrupgård havde deres kvæg. Den anden lå i T- svinget hvor Skovbovænget løber ud i Skovmose Allé. Den sidste var Købmand Olsen og lå på Skovmose Allé nr. 4 og i samme bygning var der også håndkøbsudsalg og rulleforetning.

På Gl. Hareskovvej lå der efter Skovmose Allé mod Bagsværd en mekaniker, ad Gl.Hareskovvej mod Værløse på hjørnet Lindevej og Gl. Hareskovvej lå købmand Jørgensen derefter kom Skomager Jakobsen og inde i gården ved skomageren lå der en grøntforetning.

Derefter stadigvæk på Gl. Hareskovvej kom Tatol, Ismejeriet, hvor jeg kom efter ½ liter is til vores isskab, eller ½ liter mælk og havde en blå mælkejunge med. Derefter kom en trikotageforetning, en Slagter. På hjørnet af Gl. Hareskovvej og Poppel Allé lå Eifi - en lille kiosk med bøger,blade slik og tobak. Der var uhyre travlt hos Eifi i skolens frikvarterer.

Bageren lå mellem Poppel Allé og Skandrups Allé, i den gule bygning. Efter bageren var en meget lille papirforretning den bl.a. handlede med glansbilleder og bogpapir, (jeg kan ikke huske hvad den hed). På hjørnet af Gl. Hareskovvej og Skandrups Allé lå Købmand Dahl, og naboforretningen var en Baber (Idag Aagaards Frisørsalon.

Ved skolen på Poppel Allé lå der også en lille købmand, og på Lindevej lå der en slagter, næsten midt mellem gl. Hareskovvej og Skovbovænget (fra Gl Hareskovvej lå han til venstre). På hjørnet Lindevej og Skovbovænget var der en Dame der vaskede for folk, og længere nede på Lindevej var der en Dame, frk. Bendtsen, der havde en slag Noas ark, med bl.a. en flyvende hund. Det må være til at finde henne i de gamle beskrivelser. 

Der var også en hel del håndværkere, bl.a. Glarmester Preuthun (nu Bymidten), og Kaj's Avis, og på Skandrups Allé var der også Skyum der handlede med koks og kul.

På Skandrups Allé lå den ene læge Dr. Beck lige over for Kirken. Dengang kørte han i en Volvo, og når du hørte den starte, så var det med at flytte sig, for han kørte meget stærkt. På GL. Hareskovvej, det eneste hus der ligger oppe i skoven, var den anden Læge Dr. Larsen, og lige over for Dr. Larsen var der en dameskræder, som bl.a. syede min konfirmationskjole.

Dette blev lidt af en lang roman, men kommer jeg i tanker om mere, skrive jeg igen. Håber du kan bruge lidt af dette. MVH Grete Christiansen.

 

TIL TOP

HVEM HAR ERINDRINGER OM ERHVERVSLIVET 1970- 1985 ?

 

Lidt fra 1985- 2000

På hjørnet af Skandrups Allé og Gl. Hareskovvej har der, efter købmand Dahl, været et par spæde forsøg på at åbne forretning. Sidst var det en cykelforretning, der desværre måtte give op efter kort tid.

Den gule bagergård blev overtaget af en malermester, der tilmed solgte maling fra sit værksted, Flügger maling var det vist. Næsten samtidigt flyttede endnu en malermester til Gl. Hareskovvej, på hjørnet af Lindevej. Begge malermestre satte deres huse i flot stand, ihvertfald at dømme efter det udvendige, men efter et par år måtte Flügger udsalget lukke og kort derefter blev en del af den gule tidl. bagerforretning lejet ud som fjernbørnehave.

På det lille torv ved ejd.mægler Krogh, der hvor tandlægen nu ligger, lå en kiosk med lang åbningstid. Den havde næsten samme udvalg som en moderne tankstation og var populær især i aftentimerne. Romana grill kom til omkring 1992 og er vistnok stadig en god forretning. Læge Michael Sauer driver nu praksis på første sal i samme bygning og ejendomsmægleren bliver forhåbentlig også liggende.

Tabet af den sidste købmand i Hareskovby 1995, Købmand John, var helt oppe på politisk plan i bystyret. Inden da var der gået mange høringer for og imod, og den daværende nabo til venstre for købmanden prøvede ihærdigt at få lukket salget i den udvidede (evt. ulovlige) åbningstid aftener og søndage. Der var fin service her, udført af venlige, unge mennesker inkl. John selv. På gammeldags maner kunne man ringe og bestille varer, som blev bragt til døren, ligesom mange fik "på regning".

Købmand John opgav at kæmpe for længere åbningstid m.v. og besluttede sig for at dreje nøglen om. Den enes død - den andens brød, for DK-tanken på Tibberup Allé var ikke sen til at udvide deres kioskudsalg, og her må man gerne holde åbent, når man vil.

Midt på Åvej havde Frier sin kreative forretning med computerbaseret layout og repro (DTP). Han var en hyggelig fætter, der efter nogle år på Grønland besluttede sig for at være kreativ i Hareskovby. Desuden var han aktiv i HGB (Hareskov Grundejer- og Beboerforening) samt i det lokale spejderkorps. Da han i en tidlig alder besluttede sig for at lade sig pensionere, overlod han tøjlerne til datteren Tina. Efter en fusion med en kollega (PC-freak) faldt forretningsgrundlaget desværre, så Tina måtte lukke det kreative værksted.

Længere nede ad Åvej, på samme side, har Madsen VVS til huse. Såvidt vides er det en blomstrende forretning, der foruden VVS også er dygtig til blik og blyindfatninger m.v.

MVH Knud Vedel

TIL TOP