Christa  Julin

Historie & Profiler

Butikker & institutionerr

Kunst Galleri

Markeds- plads

Foto Album

Nyheder

START

DEBAT

 

Kreativ keramik i Hareskovby

(klik her for at gå direkte til kunstværkerne)

Det er en blanding af kreativitet, godt håndværk og kendskab til materialet, der gør keramik til kunst. Netop denne cocktail er perfekt blandet i Hareskov keramikeren Christa Julin's fade, skåle, kander og vaser.

Allerede som ung, indfødt Bornholmer, var Christa guide for øens keramikværksteder, men alligevel valgte hun uddannelsen som folkeskolelærer. Under "skoletiden" dygtiggjorde hun sig på håndværker- skolen i Sønderborg samt på kunstakademiet i Ålborg. Den store interesse for kunsthåndværk fik snart Christa Julin til at springe fra det sikre job til et lille værksted i eget rækkehus. Kort derefter, i 1978, var hun med til at starte butikken ved Rundetårn (Landemærket 9), hvorfra kunsthåndværket skulle sælges.

Den første salgssucces var de dengang moderne stentøjs thekrus samt, naturligvis, thepotten der matchede. Skønt produktionen af disse thestel egentlig er stoppet, laves de stadig på bestilling. Idag drives forretningen sammen med en anden keramiker, samt to tøjkunstnere, der syr efter eget design og efter bestilling, bl.a. nogle smukke jakker af råsilke. Christa er i butikken to dage om ugen "det giver mig gode impulser at være i direkte kontakt med kunderne" - siger hun. Foruden i forretningen udstillet Christa Julin i kunstforeninger samt hvert år på et galleri i Rørvig.

Produktionen foregår hjemme på Rønne Alle i Hareskovby, hvor Christa og husbond Henning bor i et dejligt hus sammen med sønnen Janus. For sønnens vedkommende er det mountain-bike i skoven, der trækker, mens farmand konstant er igang med forbedringer i huset.

Selv er Christa aktiv bruger af skoven, både som løber og cyklist, og naturen giver god inspiration, siger hun. Det turkis/blå keramik, der er uhyre populært i øjeblikket, er dog sikkert farver der stammer fra hav og himmel på fødeøen Bornholm.

I fritiden nyder Christa samværet med amerikanske studenter, som de har boende 4 måneder om året, og hun er også aktiv med at få andre til at deltage i denne aktivitet. Hun er desuden, ligesom Henning, aktiv i det lokale spejdermiljø.

Forretningen ved Rundetårn kan besøges i normale butikstider, men i julemåneden holder Christa julin julestue i værkstedet på Rønne Allé 11, hvor man også har mulighed for at købe de smukke ting.

Til Christa´s keramik-kunst         Tilbage