KOLLE KOLLE

Historie & Profiler

Butikker & institutionerr

Kunst Galleri

Markeds- plads

Foto Album

Nyheder

START

DEBAT

KolleKolle i medvind

 Når man træder ind ad portalen til KolleKolle, er man ikke i tvivl om, at dette sted er en perle for Værløse. Godt gemt mellem hovedvejen, fredfyldte enge og den smukke slugt mod furesøen ligger det moderne konferencecenter, på pladsen hvor der før var en faldefærdig landbrugsejendom.

 Landbrugets organisationer købte i 1972 grunden, som var behæftet med klausul om, at den skulle benyttes til kursusvirksomhed. Landbruget var dengang i rivende udvikling, hvorfor man så en fordel i, at have et sted, hvor landmændene kunne dygtiggøre sig.

 I 1992 kom en ny leder, Lis Søndergaard, til KolleKolle. Som tidligere direktionssekretær i landbrugets borg på Axeltorv har Lis Søndergaard haft ansvar for afvikling af kursus og konferencer. Fra at være kunde blev Lis nu selv leder af en større kursusejendom, med alt hvad dertil hører.

 "Det første, der sprang i øjnene, var den ualmindeligt kedelige reception; en stor, brun skranke, hvor personalet nemt kunne gemme sig. I Restauranten var der hessian på væggene og kedelige brune farver overalt."

 Lis fik kontakt med indretnings-arkitekt Vibe Fly, som foreslog en kraftig farvefornyelse overalt. Det blev til stærk sennepsgul, forårsgrøn og efterårsrød; en fræk kombination, der blev rost i Malermestrenes blad "De Farver". Det var ikke alene gulvtæpper og vægge, der blev frisket op; de kedelige piller i foyeren blev sågar pyntet med farvede blade. Som kontrast til landbrugets farver valgte Lis Søndergaard en heftig lyslilla farve til møblerne. Gennemført !

 Kunder

 I starten kom kunderne hovedsageligt fra landbruget, men idag udgør dette segment kun ca. 10% af omsætningen. Det danske erhvervsliv og institutioner har fået øjnene op for hotellet i Værløse. Foruden 76 moderne værelser er her mødelokaler, kongressal, gruppelokaler, restaurant, billardrum, inde-pool, sauna, bar og bibliotek.

 

"Før var her lukket i sommermånederne og meget stille lørdag-søndag. Nu har vi fuld aktivitet hele ugen, idet firmaer og private lægger deres jubilæer, runde fødselsdage, bryllupper og andre fester i week-enden. Kun i ugen mellem jul og nytår må vi lukke ned, og den bruger vi bl.a. til større vedligeholdelsesopgaver" siger Lis Søndergaard.

 

Restauranten

Hvor går man hen og spiser godt i Værløse ? Der er ikke mange muligheder at vælge imellem, men vi tør godt sige, at restauranten på KolleKolle er et godt bud.

 For år tilbage var restauranten betjent af ufaglærte medarbejdere, der boede i "personalefløjen" på hotellet. Idag sørger professionelle kokke og tjenere for, at besøget går op i en højere enhed.

 Det er dansk mad med inspiration fra udlandet, men det danske tager man ganske højtideligt på KolleKolle, idet alle råvarer er af dansk herkomst. Beder man om en fransk Brie, får man venligt tilbudt et godt dansk alternativ. Kun hvor der ikke findes et dansk produkt (eks. vin) må man gå på kompromis med denne holdning.

 Succes'en taler for sig selv, idet de fleste week-end'er fuldt udsolgt, og dette vel at mærke uden nævneværdig annoncering. Den spændende Vildtfestival i oktober måned er efterhånden et tilløbsstykke !

 Ved større fester tillader KolleKolle kun eet selskab ad gangen. Gæsterne kan så disponere over alle hotellets faciliteter, og det er der mange der benytter sig af.

Hawaii-stemning med steelband ved poolen eller Barbecue-aften på hotellets store græsplæne er meget populære temafester. Man kan også vælge at ankomme med båd fra Frederiksdal (eller helt fra Lyngby med skift ved slusen) - og lægge til ved bådebroen, kun 5 minutters gang fra hotellet.

 Kedelige møder

 For at skabe et afbræk i møder og kursus, har man valgt altid at afholde pauser væk fra mødelokalerne. I biblioteket og i den store bar bliver opstillet buffet, hvorfra gæsterne selv kan vælge deres pause-opkvikker. Her er samtidigt en beroligende udsigt til engen og furesøen.

 Man kan også vælge et friskt dyp i poolen eller en pot billard for at få tankerne i andre baner. Nogle vælger dog at benytte sig af de udendørs glæder i den smukke natur lige udenfor døren; skov og sø er som bekendt vigtige elementer i orienteringsløb og overlevelseskursus !

 Fremtidens KolleKolle

 Nu, hvor hotellet fremtræder meget nyt og indbydende, hvad er så fremtidens udfordringer for Lis Søndergaard ?

"Vi må følge med tiden og hele tiden sørge for, at forbedre produktet. Jeg taler meget med vore kunder for at være på forkant med deres ønsker, både når det gælder teknik og service.

 Skulle jeg give et bud på, hvordan vi får flere turister til Danmark, må jeg desværre nævne prisniveauet. Specielt Københavnske restauranter bør nok være mere publikumsorienterede. Også Tivoli har strammet skruen for meget; de første 1000 kroner får hurtigt ben at gå på, når man kommer med familien. Vi trænger til nytænkning i den gamle have."

 KolleKolle's priser er yderst rimelige og vælger man at overnatte efter en god fest, koster det ikke mere end en taxa til byen. Den smukke beliggenhed og de nydelige faciliteter koster ikke ekstra !

KVE